Meysüt’le dün, bugün, yarın…
Geleneksel anadolu süt ürünleri lezzetlerini gıda güvenliği uygulamalarımızla koruyup, geliştirerek üretimlerimize devam ediyoruz.
Meysüt’le dün, bugün, yarın…
Geleneksel anadolu süt ürünleri lezzetlerimizi bilimsel araştırmalarımızla koruyarak ve geliştirerek; yenilerini üretmeye de devam ediyoruz kendine özgü tat ve işleve sahip onlarca ürün ürettik…
Previous slide
Next slide
Meysüt’le dün, bugün, yarın…
Geleneksel anadolu süt ürünleri lezzetlerimizi bilimsel araştırmalarımızla koruyarak ve geliştirerek; yenilerini üretmeye de devam ediyoruz kendine özgü tat ve işleve sahip onlarca ürün ürettik…

Ürünlerimiz tüketicilerimizin hayatında önemli bir rol oynar.

Bu bilinç doğrultusunda güvenilir gıda sunmak ana felsefemizdir.

Geleneksel Anadolu süt ürünleri lezzetlerini, gıda güvenliği uygulamalarımızla koruyup, geliştirerek; üretimlerimize devam ediyoruz.

MEYSÜT Meyve Süt ve Gıda Mamulleri Sanayi Ticaret A.Ş. 2002 yılında kurulmuş ve 2004 yılında UHT Süt ve Meyve Nektarı üretimi ile faaliyetine başlamıştır.

2004 yılında, 15 ton/gün ile süt üretimine başlayan işletmemiz, üretim kapasitesini hızla arttırarak, 2007 yılında üretilen süt miktarını 100 ton/gün e çıkarmıştır. Üretim kapasitesinin artmasıyla birlikte işletmeye yeni makine ve teçhizat ilave edilerek ürün yelpazesi geliştirilmiştir. Bugün uht süt ve nektar üretimi ile birlikte uht krema, meyveli içecek, sahlep, sıcak çikolata, tereyağı, üçgen peynir, süzme yoğurt, beyaz peynir üretimlerini de gerçekleştirmektedir. Son olarak Türkiye’de ilk ve tek üreticisi olan Kahve Kreması ürünü ‘Crema Cafe’ yi de tüketicilerinin beğenisine sunmuştur.

Güvenilir Gıda anlayışından hiçbir zaman taviz vermeyen MEYSÜT A.Ş TS-EN-ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS-EN-ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve FSSC 22000 belgelerini alarak, üretimde bu standartların gerekliliklerini karşılamaktadır.

Üretiminde çağdaş teknolojileri kullanan MEYSÜT A.Ş, bütün ürünlerini, hijyenik altyapıya sahip tesislerinde, temizlik ve dezenfeksiyon kuralları çerçevesinde çalışarak, sağlıklı ortamlarda el değmeden üretmekte ve üretimin her kritik noktasını olası tehlikelerin önlenmesi için kontrol altında tutmaktadır.

İşletme bünyesinde kurulmuş olan gelişmiş teknolojik imkânlara sahip Meysüt A.Ş; çiğ süt, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz laboratuvarlarında sağlıklı, kaliteli ve standart ürün elde edilebilmesi için, çiğ süt alımından ürünlerin piyasaya arzına kadar geçen tüm aşamalarda, gerekli analizleri büyük bir hassasiyetle yapmaktadır. Meysüt A.Ş personeline sürekli olarak gelişen teknoloji ve hijyen konularında eğitimler vererek, gıda güvenliğini sürdürmektedir. Meysüt A.Ş tüm ürünlerini yaygın dağıtım ağı sayesinde ülkemizin dört bir yanına, uzman ellerle taşımaktadır.

Meysüt A.Ş’ nin hammaddesini oluşturan süt; İç Anadolu Bölgesinin sütlerinden, akşam ve sabah ayrı ayrı olmak üzere günde iki kez toplanmaktadır.

Çok kısa bir süre içerisinde +4 C’ ye soğutulan sütler, fabrikaya hızlıca taşınmakta, sağımı takiben 24 saat içerisinde de ürünlere dönüştürülmektedir.

Doğallık ilkesinden asla taviz verilmeyen Meysüt A.Ş ürünlerinde, gıda mühendisi ve süt teknikerleri tarafından üretimin her aşaması denetlenmekte ve katkı maddesi ve koruyucu kullanılmamaktadır. Dolayısıyla Türk insanının özellikle aradığı taze, temiz ve kaliteli ürünleri, doğal lezzetiyle sunmaktadır.

Ürünlerimiz tüketicilerimizin hayatında önemli bir rol oynar.

Bu bilinç doğrultusunda güvenilir gıda sunmak ana felsefemizdir.

Gıda Güvenliği Politikası

MEYSÜT A.Ş olarak; Süt ve Süt Ürünleri ile Meyve Suyu Üretiminde kalite ve hijyen esaslı, çevreci ve çalışma yaşamını koruyan, helal üretim anlayışıyla, işçi işveren-müşteri memnuniyetini sağlayarak, insan ve hayvan sağlığını ön planda tutarak, üretmek, depolamak, sevk etmek, sürekliliği sağlamak ve geri bildirimleri dikkate almak, ISO 9001 -ISO 22000 ve FSSC Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin ve Helal Gıda Standardının öngördüğü Gıda Güvenliği ve Helal tehlikelerini tanımlayarak değerlendirmek, Ürünlerimizin kalitesini, tedarikçilerimiz ile kurmuş olduğumuz ilişkiler doğrultusunda uygun malzemeler ile yükseltmek ve tüm personelin teknik olarak yeterli ve etik olarak İslami İş Ahlakına sadık olmasını ve sürekliliğini sağlamak, Yeterlilik/Sorumluluk/Risk Temelli Yaklaşım/İslami Hassasiyet/İslami Değerlere Bağlılık İlkelerini tüm etkinliklerimizde temel almak, Çalışma ortamını iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uygun olarak temin etmek, ibadet özgürlüğünü sağlamak, tüm personele manevi olarak yeterli bir ortam sağlamak, OIC/SMIIC 1 Helal Gıda İçin Genel Kurallar, OIC/SMIIC 2 Helal Belgelendirme Kuruluşlarına İlişkin Rehber, ISO:22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, CAC/RCP 1 Gıda hijyeni genel ilkeleri, CODEX STAN 1 Ön paketlenmiş gıdaların etiketlenmesi için genel standart, ISO/TS 22002 (tüm bölümler) Gıda güvenliğinde ön koşul programları ve ISO 22005 Yem ve gıda zincirinde izlenebilirlik - Sistem tasarımı ve gerçekleştirilmesinin temel prensipleri ve genel özellikleri standartlarını ve mevzuat gerekliliklerini esas alarak gıda güvenliği ve helal uygunluğa göre üretim yapmak, İslami kurallara aykırı hiçbir hammadde, yan ürün, gıda maddeleri ile temas eden makine, araç-gereç ve imalat hatları kullanmamak, Ölçülebilir hedeflerle destekleyerek, sistemimizi sürekli iyileştirmek, hususları daima tarafımızdan garanti edilmektedir.

Gıda Güvenliği Politikası

Gıda Güvenliği Politikası’nda, Süt ve Süt Ürünleri ile Meyve Suyu üretiminde kalite ve güvenlik anlayışıyla müşteri memnuniyetini ön planda tutan, doğal hammaddelerin en kıymetlisi olan sütün, doğallığını bozmadan, meyvelerin doğadaki tazeliğini muhafaza ederek; yüksek kalite eksenli, hijyen esaslı, çevreci ve çalışma yaşamını koruyan bir üretim anlayışıyla mevcut pazar payını artırmayı hedefleyen, işçi-işverenmüşteri memnuniyetini sağlayarak ürünlerimizi dünya markası yapmak hedefimizdir.
HİJYEN ESASLI ÜRETİM

Bu politika çerçevesinde amacımız; fabrikamızda Kalite Yönetim Sistemi’ne paralel olarak üzerinde ciddiyet ve titizlikle durulan “Hijyen Esaslı Üretim ve Gıda Güvenliği” sistemi ile temel gıda maddesi üreten işletmemizin müşterilerinin temel talebi olan güvenli gıda tüketme isteklerini karşılayarak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamaktır.

GÜVENLİ GIDA ÜRETİMİ

MEYSÜT A.Ş.; ürün gerçekleştirme sürecindeki tüm basamaklarda hijyen koşullarının etkin bir şekilde oluşturulabilmesi için FMEA (Failure Mode Effect Analysis) yönteminin gıdadaki uygulaması olan ve önleyiciliği temel alarak, tedarikçi zincirinden müşteriye kadar geçirilen tüm aşamalarda oluşabilecek olası fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikelerin elimine edilmesini ana ilke edinmiştir.

Kalite Belgelerimiz

ISO-9000 Belgesi

FSSC 22000 Belgesi

TSE-ISO 22000 Belgesi

HELAL Belgesi